Varna24.bg търговци от Централния кооперативен пазар във Варна. Клиентите не са

...
Varna24.bg търговци от Централния кооперативен пазар във Варна. Клиентите не са
Коментари Харесай

Търговци на риба от Варна: Няма скок в цените за Никулден и празниците

Varna24.bg търговци от Централния кооперативен пазар във Варна. 

" Клиентите не са претенциозни, най-много се търси шаран за Никулден. Търси се толстолоб, избират се подготвени изчистени котлети. Ние предлагаме хубава, прясна риба. Добри са сафрида и каята, кефала се търси доста също. Не мога да кажа, че рибата  поскъпнала за Никулден или ще нарастне за празниците ", разяснява за медията ни търговка от рибната борса.

Репортерска инспекция откри, че оживлението на рибното пазарище е огромно, а предлаганата стока е по усета и джоба на всеки. 

Сред най-евтините риби след трицоната са таранката, която върви сред 3 и 4 лева и живия толстолоб от 3,50 лева за кг. Между 5 и 5.50 лева за кг може да си купите сафрид, кефал и прясна пъстърва. 6 лева костват котлетите от толстолоб. Срещу 8 лева килото се търгува  филето от бял амур, а за 9 лева кг щука. По 12 лева за кг се продава на рибната борса сьомговата пъстърва, сом и филе от акула. 

Ето и потребни препоръки към потребителите при закупуване на прясна риба:

Върху повърхността на прясната риба има доста тъничък пласт слуз, в случай че слузта е изобилна, а пластът компактен, това значи, че рибата е престояла по-дълго време. Люспите на рибата би трябвало да са блестящи, компактно залепени за тялото. Не би трябвало да има разкъсвания. Хрилете би трябвало да са с розово-червен цвят. Очите би трябвало да са бистри. При натискане с пръст, вдлъбнатината би трябвало да изчезне бързо.

Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон – 0700 122 99.

Какво още разясниха търговците на риба през днешния ден за Varna24.bg вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР